Ontwikkeling van het kind

Начать. Это бесплатно
или регистрация c помощью Вашего email-адреса
Ontwikkeling van het kind создатель Mind Map: Ontwikkeling van het kind

1. baby Leeftijd: 0-1 jaar

1.1. een baby heeft veel verzorging nodig omdat hij nog niet zelfstandig is. Een baby kan niet praten en niet lopen het is dus erg moeilijk om te weten wat hij wilt of wat er mis is als hij huilt. Een baby heeft dus veel verzorging en aandacht nodig

1.2. http://www.babyinfo.nl/

2. dreumes Leeftijd: 1-2 jaar

2.1. Een dreumes is op een leeftijd waar hij erg veel leert. Hij begint op deze leeftijd met praten en met lopen en ondekt veel dingen. De dreumes experimenteert erg veel met zijn zintuigen hij wil alles proeven voelen ruiken enz.

2.2. http://mens-en-samenleving.infonu.nl/pedagogiek/8451-dreumes-en-opvoeding-van-1-tot-2-jaar.html

3. peuter Leeftijd: 2-4 jaar

3.1. op deze leeftijd veranderd er niet veel alleen groeit je baby erg veel, hij kan nu goed lopen en je kan hem leren om zindelijk te worden. Je kan een peuter voor een peuterspeelzaal inschrijven zodat hij meer in contact komt met kinderen en zich sociaal goed kan ontwikkelen

3.2. http://nl.wikipedia.org/wiki/Peuter

4. basisschoolkind Leeftijd: 4-12 jaar

4.1. Dit is een belangrijke periode in het leven van het kind. Op school gaat hij zich nog meer en beter ontwikkelen hij leert samen met andere kinderen om te gaan en te communiceren. Ook leert hij lezen en schrijven.

4.2. http://www.kind-en-opvoeden.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=13&Itemid=15

5. puber Leeftijd:12-18 jaar

5.1. Twee hele belangrijke verschillen tussen de puberteit bij jongens en meisjes zijn de leeftijd waarop het begint en de hormonen die er een rol bij spelen. Hoewel de leeftijd waarop de puberteit begint per persoon verschilt, begint het bij meisjes gemiddeld 1 tot 2 jaar eerder dan bij jongens (de puberteit begint bij meisjes tussen de 9 en de 14 jaar en bij jongens van 10-17 jaar). Ook vindt de ontwikkeling in minder tijd plaats.[1] Meisjes bereiken hun volwassen lengte en zijn geslachtsrijp na ongeveer vier jaar na het verschijnen van de eerste secundaire geslachtskenmerken. Jongens daarentegen, doen er zes jaar over en groeien relatief langzamer.

5.2. http://nl.wikipedia.org/wiki/Puberteit