Kolonier

登録は簡単!. 無料です
または 登録 あなたのEメールアドレスで登録
Kolonier により Mind Map: Kolonier

1. I 1620 grundlagde Danmark kolonien Trankebar i Indien.

2. Kolonien bestod af en befæstet by og de landsbyer, der lå omkring. Trankebar var i 225 år mellemstation for asiatiske varer på vej til Danmark

3. Christian 4. havde i begyndelsen af 1600-tallet planer om at skabe en koloni i Indien, der skulle købe peber, bomuldsstof og salpeter.

4. På den lange rejse til Indien gik mange skibe ned eller blev taget af pirater.

5. I 1658 oprettede Danmark en koloni på Guldkysten i Afrika. Der købte man store mængder af guld og elfenben og hentede slaver, der blev solgt i Caribien.

6. I 1658 forsøgte Danmark første gang at blive kolonimagt på Guldkysten.

7. Kolonien havde i de tidlige år hovedsageligt købt guld ind, men i slutningen af 1600-tallet blev dens vigtigste opgave at levere slaver til Dansk Vestindien.

8. Der var ikke mange danske soldater på Guldkysten til at forsvare kolonien

9. Holland så den danske koloni som en uvelkommen konkurrent på guldkysten. Fra midten af 1600-tallet kom det flere gange til kampe mellem dem

10. Hollænderen Boshouwer overtalte ham til at sende en ekspedition af sted ved at påstå, at en indisk kejser ville betale Danmark for at kæmpe mod portugiserne i Indien

11. Så udrustede Danmark en ekspedition, der nåede frem til Indien i 1620

12. Trekantshandlen var en handelsrute mellem Europa, Afrika og Amerika.

12.1. I Afrika solgte man våben, stof og værktøj, og man købte afrikanske slaver.

12.2. I løbet af 300 år blev ca. 11 mio. afrikanere ført over Atlanterhavet til Amerika.

12.3. Det tog op imod to år at sejle hele turen mellem Europa, Afrika og Amerika, og det kostede mange penge.

13. Pirater og danske slaver. 1700-tallet kunne sømænd blive taget til fange af nordafrikanske sørøvere og gjort til slaver.

13.1. Slaverne kunne være så heldige, at de skulle arbejde med at lave mad eller ordne have. Men de fleste skulle bygge broer og veje. Det var hårdt og farligt arbejde.

13.2. De slaver, der havde de bedste forhold, var dem som måtte sove inde i huset hos deres ejere.

13.3. Hvis en slave gjorde noget forkert, blev han straffet hårdt.

14. Kolonisering af Dansk Vestindien. I 1600-tallet ønskede de danske købmænd at tjene penge på at handle med sukker, tobak og kaffe fra Amerika

14.1. Danskerne rejste til den caribiske ø Sankt Thomas. De lavede en koloni, som man ville bruge til dyrkning og handel med tropevarer som sukker og bomuld.

14.1.1. Rejsen over Atlanterhavet var farlig. Mange døde af sygdomme undervejs.

14.2. Dansk Vestindien blev den største af de danske kolonier. Da kolonien var størst boede der næsten 50.000 mennesker på øerne.