Twilight deel 1

Plan your projects and define important tasks and actions

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Twilight deel 1 by Mind Map: Twilight deel 1

1. tijd

1.1. Ik denk dat het verhaal plaatsvindt in het verleden of in het nu, want sommige elementen zijn meer van het nu en andere van het verleden. De glimmende Volvo of BMW is typisch iets van het nu, maar de natuur doet me denken aan het verleden. Niet heel ver in het verleden, zo’n twintig jaar terug. Ik denk dat het verhaal ongeveer een half jaar in beslag neemt, omdat het vaak regent en er soms zon is, dus het zou zich van het eind van de zomer tot aan het begin van de winter kunnen afspelen.

2. plot

2.1. Wanneer bella naar het sombere stadje Forks gaat en de mysterieuze, aanlokkelijke Edward Cullen ontmoet, krijgt haar leven een eigennardige wending en bovennatuurlijke gaven is Edward zowel onweerstaanbaar als ondoordringbaar. Tot nu toe is het hem gelukt zijn ware identiteit verborgen te houden, maar Bella is vastbesloten om zijn duistere geheim bloot te leggen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat hoe dichter ze bij hem komt, hoe meer ze zichzelf en degenen om haar heen in gevaar brengt. En het kan te laat zijn om terug te keren ...

3. perspectief

3.1. Het boek word uit een in IK persoon verteld. Een effect wat dat op mij heeft is: dat ik het gevoel heb dat ik er meer wordt bij betrokken.

4. personage

4.1. Edward cullen

4.1.1. de jongen waar Bella zo geitreseerd in is.

4.2. Charlie Swan

4.2.1. vader van Bella Swan.

4.3. Jacob Black:

4.3.1. Een jongen die Bella al erg lang kent uit de kindertijden.

5. ruimte

5.1. Het verhaal vindt plaats in Forks, Washington, waar Bella naar verhuisd is. Eerst woonde ze in Phoenix, Arizona, met haar moeder. Bella dacht dat haar moeder niet gelukkig was omdat haar vriend Phill veel reist en ze niet altijd mee kon, omdat Bella niet alleen kon blijven. Bella wou niet dat haar moeder ongelukkig was, dus ze verhuisde naar Forks.

Later in het verhaal wordt Forks gevaarlijk voor Bella. de Cullens besluiten om Edward en Bella uit elkaar te halen en sturen Bella naar een hotel in Phoenix.,

6. thema

6.1. De thema’s van het boek zijn liefde en fantasie. Het verhaal is niet realistisch, omdat het over vampiers gaat en vampiers bestaan niet. Als er geen vampiers in het verhaal zaten zou het geen mysterieus verhaal meer zijn en zou het niet meer interessant zijn. Dat is het thema.

7. eigen mening

7.1. Ik vind dat een ander dit boek juist wel zou moeten lezen omdat het erg origineel is. Vooral de veranderde vampierenmerken zijn erg opvallend. Ook vind ik het erg romantisch. Edward en Bella houden onvoorwaardelijk van elkaar. De liefde tussen hen kan enkel omschreven worden als elkaars zielsverwant.

8. spanning

8.1. de spanning is dat elke keer wanneer je wilt stoppen met lezen dat je weer in een actie terecht komt waardoor je niet wilt stoppen met lezen en alleen maar door wilt gaan

9. motieven

9.1. Angst

9.2. Bella is niet bang voor Edward, maar wel voor James. Als hij op jacht gaat naar haar, is ze bang voor haar leven en de levens van de Cullens. Als James haar moeder lijkt te hebben, wil ze zichzelf opofferen, maar ze is wel enorm bang.

9.3. Goed en kwaad

9.4. Hoewel Edward denkt dat hij de slechterik is, denkt Bella hier anders over. De clan van James vindt ze veel enger en kwader. Omdat de Cullens vegatarisch zijn, ziet ze hen niet als gevaarlijk.