Maison de Jean

mindmap website

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Maison de Jean by Mind Map: Maison de Jean

1. Online communicatie

1.1. Er zal een chatbot aanwezig zijn op werkdagen waarbij de klant van 9:00 tot 17:00 contact kan zoeken met de klantenservice. Er wordt de klant beloofd binnen een kwartier antwoord te krijgen. Dit zorgt voor een goede band met de klant. Verder is er de mogelijkheid een mail te sturen naar de klantenservice en de mogelijkheid om te bellen. Dit is vooral voor de mensen die overdag aan het werk zijn en geen tijd hebben om te chatten. Om herhaling te voorkomen en duidelijkheid te geven aan de bezoekers, zullen er op de contactpagina ook veelgestelde vragen geplaatst worden met antwoorden.

2. Wie?

2.1. De doelgroep bevind zich in de leeftijdscategorie 18 tot en met 27 jaar. Deze doelgroep bestaat uit mannen zowel als vrouwen. De doelgroep bevat veel studenten die maar al te graag geld uitgeven aan kleding. Een groot deel van de doelgroep heeft nog geen vaste lasten en veel wordt daardoor uitgegeven aan kleding. Ze zijn bereid ook meer uit te geven aan kledingstukken. Echter zijn ze wel kieskeurig wat betreft hun keuze in kleding. Het aanbieden van de juiste items is dus heel belangrijk.

3. Navigatiestructuur

3.1. De navigatie van een website moet makkelijk en duidelijk zijn in gebruik. Bezoekers kunnen afhaken wanneer iets te veel moeite kost om te vinden. Er is bovenaan de website een menu gemaakt waardoor alles gelijk duidelijk te vinden is. De homepagina ziet er verder ook overzichtelijk en mooi uit. Hier staat actuele informatie op voor de bezoeker waardoor de klant hier sneller op zal klikken. Er staan verschillende buttons bovenin het menu en hier staan weer verdere categorieën onder. Ook is er rechts bovenaan de website een winkelmandje en een zoekfunctie te vinden voor wanneer de bezoeker gericht ergens naar op zoek is.

4. Indruk

4.1. De website is gericht op jongvolwassenen met een interesse in mode. Het is belangrijk bij deze doelgroep om een rustige maar mooi vormgegeven website aan te bieden. Het mag er niet rommelig uit zien aangezien dat geen vertrouwen geeft en er genoeg andere merken zijn waar deze doelgroep interesse in heeft.

5. behoefte

5.1. Maison de Jean voorziet in de behoefte van de doelgroep. Dit is in dit geval het bieden van een uniek en groot assortiment wat de jonge generatie aanspreekt. De behoefte wordt vervuld wanneer de aankoop is voltooid.

6. Aanbod, en hoe bied ik aan?

6.1. Het aanbod van de website zal die en breed zijn om de doelgroep veel keuze te bieden. Er is veel keuze en dus ook de mogelijkheid om lang te browsen. Als de bezoeker dit ook echt doet dan is er te zien dat het aanslaat bij de doelgroep. De items worden in categorieën neergezet en bij het bekijken van de pagina's binnen een categorie wordt er bij het laten zien van een product een foto gebruikt om een beeld te geven. Als de bezoeker met zijn of haar muis op het product blijft staan zal er de mogelijkheid gegeven worden om een quick view van een product te zien. Zo kunnen ze een product snel aan het mandje toevoegen zonder dat ze een gehele nieuwe pagina moeten openen. Dit maakt het bestelproces korter. Er worden veel duidelijke foto's van een product gebruikt en daarbij zal er bij elk product een duidelijke productomschrijving staan, een maatwijzer, reviews van andere mensen en productspecificaties (welke stof etc.). Zo krijgt de bezoeker vertrouwen en een duidelijk beeld van een product.

7. Vindbaarheid

7.1. Om goed vindbaar te zijn voor de doelgroep moet er goed gebruik worden gemaakt van een combinatie van SEO en SEA. Om de organische zoekresultaten te verhogen is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken voor de doelgroep. Als dit niet het geval is, zal de bounce rate van de website heel hoog zijn aangezien het waarschijnlijk niet echt is waar de doelgroep echt naar op zoek is. Ook moet de website veel unieke content hebben (wat dus niet op andere websites staat) en veel deep links hebben. Het goed gebruiken van koppen en alinea's helpt ook bij organische zoekresultaten. Dit alles zorgt ervoor dat de website hoger in Google resultaten komt te staan doormiddel van SEO. Daarnaast kan de vindbaarheid in Google ook verhoogt worden doormiddel van betaald adverteren (SEA). Zo wordt er geld aan Google betaald om als website hoger in de resultaten te komen staan. Het adverteren op social media kanalen waar de doelgroep veel op actief is, is ook van belang. Er zal dus geadverteerd worden op Instagram en Facebook. Goede campagnes op deze kanalen zijn van belang.

8. Eisen website

8.1. Het is belangrijk bij een website dat de site een snelle laadbaarheid heeft zodat bezoekers hier niet op afhaken. Verder is een eerste indruk ook enorm belangrijk en is het belangrijk om de website zo duidelijk mogelijk te maken voor de bezoeker. Hij moet makkelijk in gebruik zijn en moet daarbij ook mooi vormgegeven zijn. Zo raakt de bezoeker geboeid. Er moeten verder genoeg betaalmogelijkheden zijn voor een bezoeker. Veel mensen in Nederland maken gebruik van IDEAL maar het is belangrijk om meer mogelijkheden aan te bieden. Zo bouw je ook meer vertrouwen op bij de klant. Daarnaast wordt er een logo van een keurmerk op de website geplaatst wat ook weer zorgt voor vertrouwen. De klant wordt gewezen op zijn/haar rechten en moet toestemming geven wanneer ze aankomen bij het afrekenen van de producten. Zo staat er bijvoorbeeld in dat producten binnen twee weken teruggestuurd moeten worden om geld terug te krijgen. Wel is het gratis om terug te sturen. Zo zal de bezoeker sneller beslissen iets te kopen.

9. Doelstellingen

9.1. In een jaar tijd moeten er 15.000 bestellingen zijn gedaan op de website.

9.1.1. Dit is SMART geformuleerd. Het kan gemeten worden door de uiteindelijke bestellingen die zijn gedaan. Het is realistisch en wordt laag ingeschat waardoor er geen onrealistische resultaten verwacht worden. Het is ook tijdsgebonden doordat er een deadline van een jaar aan de doelstelling zit.