Get Started. It's Free
or sign up with your email address
true crime mord by Mind Map: true crime mord

1. Vores problemstilling er, at “mange ved, at det er underholdende at høre på uhyggelige ting som fx mord. Man får både kuldegysninger, og lyst til at høre mere. Hvorfor synes vi noget så bizart og uhyggeligt, er så underholdende og spændende? Hvorfor bliver vi draget af noget, som ingen ønsker at opleve i virkeligheden? Hvad sker der med dem, der sidder tilbage efter mordet, og måske mangler et familiemedlem?”

2. problemformuleringsspørgsmål:

2.1. hvad

2.1.1. hvad har ændret sig ift. datidens Danmark. fx. hvad er forskellen nu og for 50 år siden.

2.1.1.1. man har lettere adgang til at læse noget omkring mord.

2.2. hvorfor

2.3. hvornår

2.3.1. hvornår begyndte danskere at interessere sig for mord og true crime, og så det som en slags underholdning?

2.3.1.1. hvornår hører/ser folk fx en dokumentar eller hører en podcast med mord.

2.4. hvordan

2.4.1. hvordan kan det være at vi vil lytte til uhyggelige ting som podcasts omkring virkelige mord, der bl.a. er sket i Danmark, så tæt på der hvor man selv er?

2.5. hvem

2.5.1. hvem påvirker alle sagerne, og hvem er modtagerne af alle de uhyggelige podcast og film/dokumentare?

2.6. er det fair overfor de efterladte at et mord som har været tæt forbundet til dem bliver udgivet i medierne?

2.7. hvad kan man gøre for at:

3. levende kilder

3.1. camilla & Kristine

3.1.1. underholdningsværdien ift. emnet

3.1.1.1. hvorfor syntes i det er undeholdene at høre om mord og fortælle om det?

3.1.2. hvordan de kom på ideen at lave en podcast, og hvorfor det lige skulle være det?

3.1.3. er der noget de skal være opmærksomme på når de udstiller de her personer der har med mordsager at gøre?

4. problemstilling:

5. produkt

5.1. podcast

5.1.1. lave en podcast om hvorfor det er så spændene at høre om så forfærdelige ting. og noget om underholdningsværdien ift. det.

5.2. vi har valgt at lave en podcast fordi vi tænkte det ville være en god måde at lave et slags debatprogram, og så snakker vi meget om den her podcast mørkeland derfor tænkte vi at det ville være sjovt at lave en podcast selv. så vi har valgt at lave en podcast hvor vi ligesom har en debat kørende som handler om, om det er etisk korrekt at lave true crime underholdning ift. de pårørende der sidder tilbage, som også skal lytte til det.

6. gode artikler der er troværdige

6.1. Når mordere får ordet

6.1.1. umiddelbart en troværdig hjemmeside

6.2. https://rucforsk.ruc.dk/ws/portalfiles/portal/62599488/S1824812717____Frydefulde_mord.pdf

7. eksempels scenarie:

7.1. Du er på arbejde. Du keder dig. Det eneste du laver er bare at sætte bøger på plads.. Hvordan kan det overhovedet blive spændene. I skolen snakker alle om en podcast "mørkeland". Du sætter den til dine høretelefoner, mens du går og arbejder. i podcasten bliver der snakket og diskuteret om mord, hvilket fascinere dig meget, ikke fordi du er psykopat eller noget, det er bare vildt at høre om noget så brutalt, og vide at det rent faktisk er noget der sker alle steder omkring dig. skræmmende? nej, mere gyseligt. ja, det gyser dig rent faktisk med tanken, men intet stopper dig. Det er spænende. det burde føles forkert, når man vil høre mere, men det stopper dig ikke.

7.2. Du sidder i sofaen, træt, dagen har været lang og du ved ikke helt vad du skal lave, en tanke slår dig. der er kommet et nyt afsnit ud af din yndlingserie der handler om mordsager. Du tænder for fjernsynet og sætter serien på, du gyser og er bange men du kan ikke lade vær med at se mere, at høre mere, flere detaljer der gør det mere virkeligt. om aftenen kan du ikke sove du har stadig lyst til at høre mere selvom det skræmmer dig så utroligt meget, du kan ikke stoppe selvom du føler dig som et monster, der ser noget som man føler man ikke burde se.

8. Arbejdsproces billeder:

8.1. whiteboard

8.1.1. væg

9. Disposition til fremlæggelse: Hvofor (sammenhæng med overemnet)​ Problemstilling​ Hvad har vi valgt, og hvorfor?​ Hvad er emnet?​ Hvorfor interessere folk sig for mord?​ Underholdningsværdien ved mord​ Case ​ Perspektivering til dokumentar om Peter Madsen​ Levende kilde: mørkeland​ Levende kilde: Sandie Westh​ Produkt​ Holdning (kort)​ Vores holdning (sort eller hvid)​ perspektivering​ Konklusion​ kildeliste

10. vores produkt: vi har valgt at lave en debatpodcast hvor vi taler for og imord mørkeland.

10.1. ungdomskolen i skanderborg

11. kildeliste:

11.1. https://skoleskanderborg-my.sharepoint.com/:w:/r/personal/astr4142_skole_skanderborg_dk/_layouts/15/Doc.aspx?sourcedoc=%7B852fafd1-c758-4eb7-bd96-e81044748aa2%7D&action=edit&wdPid=7edf3e79&cid=540d1ed7-d752-46ef-8473-9a59be413459

12. konklusion

12.1. Så vi er kommet frem til, at det ikke er etisk korrekt at lave underholdning om mord og drabssager, hvis ikke de pårørende er enige, eller hvis der ikke tales om sagen med respekt og omhu. Vi synes dog ikke, det skal være helt forbudt, men måske kunne man lave en regel om, at man skal kontakte en statslig instans, inden man laver sådan en dokumentarfilm eller podcast og få en slags tilladelse fra de pårørende. Mord giver en vild følelse i kroppen, når man hører om det. Ens adrenalin pumper ved tanken om, at det rent faktisk er sket, og man kan også blive helt spændt på at høre mere. Det er det, man kalder for suspence. Vi har også fundet ud af, at realiteten i et mord har stor indflydelse for underholdningsværdien, for det er jo vildere at høre om et mord, der er sket i virkeligheden, end et mord, der er opdigtet. Der er ligesom en anden form for spænding på færde. Derfor mener vi, at realiteten også har en stor betydning, når det gælder underholdning baseret på true crime. Der er ikke være den samme spænding, hvis man ved, at alt det man lytter til i podcasten eller dokumentaren bare er opdigtet. Virkelighedselementet har en betydning, men hensynet til de pårørende er det vigtigste, synes vi.