cultureel zelfportret

Mindmap voor CKV

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
cultureel zelfportret by Mind Map: cultureel zelfportret

1. Algemeen

1.1. Ik vind kunst en cultuur belangrijk omdat ik denk dat het een samenleving meer karakter geeft

1.1.1. voor mij is iets kunst als het door mensen met verstand van kunst erkend is.

1.1.2. Mijn meest bijgebleven ervaring met kunst en cultuur was mijn bezoek aan de sagrada familia

1.1.3. Ik weet niet veel over de opvatting van kunst van anderen maar ik weet wel dat het mijn leeftijdsgenoten niet veel interesseert.

1.1.4. Dans, muziek en beeldende kunst spreken me het meest aan omdat ik denk dat je daar je emoties het beste in kan uitdrukken

2. Beelden

2.1. Ik ben wel eens naar het Rijksmuseum geweest. voor mij horen de woorden: kunst, schilderijen, beelden, artiesten, schilders, kunstenaars, saai, interessant en verschillende manieren van dingen opvatten bij een museum.

2.2. ik vind het vrijheidsbeeld in New York een mooi kunstwerk omdat het super groot is, je er naar binnen kan en het een culturele bezienswaardigheid is binnen de stad waar alle bewoners trots op zijn.

2.3. Mijn moeder heeft een lamp in de vorm van een aap, dat schijnt ook kunst te zijn maar ik vind het super lelijk.

3. Muziek en Dans

3.1. Ik hou van Rap en popmuziek, een favoriete artiest heb ik niet omdat ik vind dat er zoveel leuke liedjes zijn gemaakt door zoveel verschillende mensen. Klassieke muziek vind ik verschrikkelijk omdat het zo langdradig en saai is.

3.2. Ik ben laatst naar een Shawn Mendes concert geweest, dat is vooral popmuziek, ik vond het geweldig

3.2.1. Voor mij horen de woorden: harde muziek, bekende artiest, alle muziek genres, leuke sfeer en een onvergetelijke ervaring bij een concert.

3.3. Ik dans niet en heb daar ook geen behoefde aan, ik vind het wel leuk om naar te kijken.

4. theater

4.1. Ik ben wel eens met school in de schouwburg van Arnhem geweest, daar hadden we een theater workshop.

4.2. Ik ben naar de musical on your feet geweest, darin wordt het levensverhaal van Gloria Estevan nagespeeld. Het was een erg mooi en goed geacteerd verhaal met goede nummers, erg leuk om naar te kijken.

5. Films en Tv

5.1. Wat series betreft kijk ik graag naar drama en actie omdat daar mijn interesses liggen.

5.2. Tv kijk ik bijna niet, heel soms kijk ik nog series van toen ik kleiner was omdat de leuke herinneringen met zich mee brengt.

5.3. Ik kijk naar films in elke genre omdat ik denk dat als een film goed is het niet uitmaakt waar het over gaat.

6. Architectuur

6.1. Ik vind de Sagrada Familia een bijzonder gebouw omdat het erg mooi is en nogsteeds niet helemaal af, meerdere generaties dragen dus bij aan de bouw. Het is een kerk in Barcelona, Spanje

6.2. Ik vind de de Cubuswoningen super lelijk omdat ze geel, schuin en onpractisch zijn. Ze hangen boven een doorgande weg in Rotterdam

7. Literatuur

7.1. Er werd vroeger altijd aan me voorgelezen uit allerlei boeken waaronder Jip en Janneke en Pluk van de pletteflat, geschreven door Annie mg Schmidt.

7.2. Het boek dat mij het beste bij is gebleven is Boy 7 omdat dat een van de eerste boeken was die ik zelf las, ik het erg interessant vond, ik de film gezien, Mirjam Mouse bij mij op school langs kwam en ik er een boekbespreking over gedaan heb.